Guillow's

Guillow's begon in 1926 als Nu Craft Toys en werd opgericht door Paul K. Guillow, een voormalig U.S. Navy Aviator uit de Eerste Wereldoorlog. Zijn passie voor luchtvaart leidde tot de productie en verkoop van kleine bouwsets van beroemde gevechtsvliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog. Na het succes van Charles Lindbergh's transatlantische vlucht in 1927, steeg de interesse in luchtvaart enorm en werden de modelvliegtuigkits van Guillow's zeer gewild.

Het bedrijf, oorspronkelijk gestart in de schuur van het familiehuis, verhuisde al snel naar een grotere faciliteit in het centrum van Wakefield, MA. In 1933 vestigde het bedrijf zich op de huidige locatie aan 40 New Salem St., Wakefield, MA. Guillow's groeide uit tot een belangrijke speler in de balsamodelindustrie, met een scala aan kits van W.O.I-vliegtuigen en andere modellen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd balsahout schaars vanwege militair gebruik, maar Guillow's bleef klanten voorzien van modelkits door over te schakelen op alternatieve materialen. Na de oorlog bracht Guillow's goedkope handgelanceerde en op rubber aangedreven zweefvliegtuigen uit vanwege de opkomst van plastic modellen. In de jaren '50 steeg de vraag naar balsahoutmodellen opnieuw, waardoor Guillow's hun assortiment weer uitbreidde.

Na de dood van oprichter Paul K. Guillow in 1951, nam zijn weduwe Gertrude H. Guillow het bedrijf over. Het bedrijf bleef groeien en diversifiëren, en in de jaren '80 betrad Guillow's de markt voor promotionele producten door berichten op de vleugels van goedkope zweefvliegtuigen te bedrukken. In 1998 werd Comet Industries/North Pacific gekocht, waardoor Guillow's een van 's werelds grootste fabrikanten van speelgoedvliegtuigen werd.

Ondanks veranderingen in leiderschap en markten blijft Guillow's trouw aan de visie van Paul Guillow, waarbij het bedrijf jong en oud blijft inspireren om vliegtuigmodellen te bouwen en te vliegen. Met meer dan 85 jaar geschiedenis is Guillow's uitgegroeid van een droom van één man tot een leider in de speelgoedindustrie, en blijft het jonge en oude generaties plezier bieden met hun vliegtuigmodellen.

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon