Italeri

 

 

Italeri werd opgericht in het begin van de jaren 60, met de enthousiasme die alleen de ongetemde passie van de jeugd kan creëren. Sinds ze jongens waren, hielden de twee oprichters van Italeri, Giuliano Malservisi en Gian Pietro Parmeggiani, van vliegtuigen en militaire voertuigen. Al snel waren ze niet meer tevreden met de modellen die destijds beschikbaar waren: ze wilden iets meer en beter. Wat ze wilden was niet beschikbaar, dus besloten ze het zelf te produceren. Hun hobby veranderde in een nauwkeurig onderzoek en werd de drijvende kracht achter het produceren van modellen die modelbouwers willen, zonder enige onvolkomenheden. Zo vestigde het bedrijf zich, steeds meer zijn assortiment producten uitbreidend en groeiend. Mede dankzij de verbeeldingskracht en het talent van de oprichters en hun collega's werd Italeri in de loop van de tijd een leider in de modelbouw, en vond het zijn plaats op de internationale markt. Het eerste schaalmodel dat op de markt werd gebracht was de 1:72 schaal Italiaanse jager Fiat G-55 met het merk "Airplast". Daarna veranderde het bedrijfsmerk in Italeri en werd het nieuwe logo, gekenmerkt door rode en groene strepen die de Italiaanse nationale vlag herinneren (om het "Made in Italy" van de Italeri-productie te identificeren), geboren. Gedurende zijn lange activiteit kocht het bedrijf de mallen van "Supermodel", "Protar" en "ESCI" om zijn uitgebreide assortiment schaalmodellen verder te verbeteren.

Productie

Het in Bologna gevestigde bedrijf werd al snel een belangrijk referentiepunt voor alle plastic modelbouwers. Al onze productlijnen worden gekenmerkt door nauwkeurig historisch onderzoek, grote zorg in ontwikkeling en ontwerp om hoogwaardige schaalmodellen uit te brengen. Tegenwoordig biedt Italeri een breed en compleet assortiment schaalmodellen dat aan de behoeften van al onze klanten voldoet, en alle belangrijke productcategorieën van statische modellering bestrijkt: vliegtuigen, helikopters, militaire voertuigen, schepen, vrachtwagens en trailers, auto's, motorfietsen, miniaturen en diorama-accessoires. Groot succes heeft onze vliegtuigenlijn op schaal 1:32 behaald, die na de lancering van de F-104 Starfighter in 2014 voortdurend is uitgebreid met de introductie van interessante modellen zoals de Mirage III en de recente vijfde generatie jager F-35 Lightning II. In de wereld van militaire voertuigen is onze missie om toegankelijke producten aan te bieden, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die kunnen voldoen aan de meest veeleisende behoeften van modelbouwers. Op basis van deze filosofie hebben we de T-35/85 uitgebracht, die bijzonder gewaardeerd wordt. Onze scheepslijn op schaal 1:35 (van de Duitse Schnellboot S-100 tot de Britse Vosper) blijft een referentiepunt voor degenen die een complete collectie willen bouwen die is gewijd aan de lichte schepen en torpedoboten van de Tweede Wereldoorlog. Wat betreft de civiele voertuigen is Italeri wereldleider in "Vrachtwagens en Aanhangwagens". Ons brede assortiment vrachtwagens is uitgebreid met de introductie van de nieuwste generatie modellen op schaal 1:24, zoals de Mercedes Benz Actros Gigaspace en de Volvo FH4. Zelfs in het segment van de auto's hebben we gedetailleerde modellen op schaal 1:12 geïntroduceerd, zoals de Fiat Mefistofele, de Fiat 806 Grand Prix en de recente Alfa Romeo 8C 2300 Monza, bestuurd door Tazio Nuvolari. In 2016 hebben we een echt icoon van de Italiaanse autohistorie gelanceerd: de Fiat 500.

Met een uitgebreid assortiment en een toewijding aan vakmanschap, blijft Italeri modelbouwers inspireren. Italeri biedt iets voor iedereen. Ontdek vandaag nog de modelbouw met Italeri en bouw je eigen meesterwerken!

Hulp nodig?
E-mail
E-mail
Telefoon
Telefoon